Dan samopouzdanja

Category: Edukacije

Radionica jačanja samopouzdanja kroz vežbe smeh joge, disanja, meditacije i vođene fantazije; rad na afirmaciji u grupi ili u parovima.

Kada se smejete, ceo svet se sa vam smeje. Smeh podseća i odzvanja da je život zaista vredan življenja. Kada stvari idu dobro, svako može da se smeje, ali kada se sve raspadne – ako i tada možemo da se smejemo – to je evolucija i rast. Dakle, ne postoji ništa u životu što više vredi od tvog smeha. Ne dozvolite da izgubite smeh zbog bilo čega. Događaji dođu i prođu. Neki su malo prijatni, neki neprijatni, ali postoji deo vas koji ostane netaknut, čuvajte ga.

Svaki put kada izgubimo dodir sa tim netaknutim delom sebe, šta možemo da uradimo? Možemo da mu priđemo kroz nekoliko slojeva sopstvenog postojanja. Prvo, naše telo – proverite da li ste imale dobar odmor, pravilno se hranile i radile neke vežbe. Zatim se osvrnite na disanje. Svako raspoloženje uma ima definisan ritam disanja. Usmeravanjem pažnje na ritam disanja, um i telo se mogu pozitivno (pre)orjentisati.

  • Smeh dozvoljava ljudima da budu otvoreniji jedni prema drugima, jer to stvara sigurnost.
  • Smeh ruši instiktivne barijere među ljudima i dozvoljava im da veruju jedni drugima.
  • Smeh joga je put do bezuslovne ljubavi.

Radionice vodi psihološkinja i smeh joga liderka Tanja Stojšić Petković, svakog ponedeljka.

Share this post