Devet znamenitih žena sa invaliditetom za 8. mart

Category: Novosti

Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom …IZ KRUGA – VOJVODINA u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana AP Vojvodine – OMBUDSMAN povodom 8. marta organizuje promotivnu akciju u 5 osnovnih škola (Jovan Popović, Prva vojvođanska brigada, Ivo Lola Ribar, Jožef Atila i Dušan Radović) i 5 srednjih škola (Gimnazijama Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić i Laza Kostić, Medicinskoj školi 7. april i Srednjoj školi Svetozar Miletić) u Novom Sadu.

Cilj akcije je da se učine vidljivim žene sa invaliditetom i njihova dostignuća među mladim Novosađankama i Novosađanima.

Na oglasnu tablu škola biće postavljen plakat, a učenicima i učenicama će biti podeljeni lifleti. Plakat i lifleti sadrže fotografije i kratke biografije devet znamenitih žena sa različitim vrstama invaliditeta iz zemlje i sveta: Sara Bernar (1844), Helen Keler (1880), Frida Kalo (1907), Džudit Skot (1943), Gordana Rajkov (1944), Barbara Vaksman Fidučia (1955), Marli Matlin (1965), Borislava Perić Ranković (1972) i Ejmi Malins (1976).

Plakat 9 ZNAMENITIH ŽENA SA INVALIDITETOM ZA 8. MART
Plakat 9 ZNAMENITIH ŽENA SA INVALIDITETOM ZA 8. MART

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novosadske dnevne novine Dnevnik objavile su 5. marta 2015. u rubrici Društvo na 7. stranici informaciju o aktivnostima ženskih organizacija koje su objavljene u Mapi dešavanja za 8. mart 2015. koju je izdala Rekonstrukcija ženski fond. Medijski prilog naslovljen Za dostojanstven rad napisala je novinarka Branislava Opranović.

Tekst Branislave Opranović, Dnevnik
Tekst Branislave Opranović, Dnevnik

Share this post