16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Category: Novosti

Kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” globalna je, svetska kampanja koju obeležava 1,700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

25. novembra, na sam početak Kampanje, direktorka …IZ KRUGA – VOJVODINA, Svjetlana Timotić učestvovala je u akciji SESTRE TO RADE NAJBOLJE.

Akciju je organizovala Rekonstrukcija Ženski fond sa idejom da predstavi rad ženskih grupa koje se godinama bore protiv nasilja nad ženama i da sve prisutne na događaju pozove da konkretno pomognu Milici Đorđević iz Mladenovca, samohranoj majci dvoje odrasle dece od kojih je jedna obolela od carcinoma dojke. Pobegavši od nasilnog muža Milica se sakrila u radničkoj baraci koja je izgorela. Sada je u staroj kući bez kanalizacije i bez krova. Novac na akciji se prikuplja za postavljanje krova na njenoj kući.

Na akciji SESTRE TO RADE NAJBOLJE, pored …IZ KRUGA – VOJVODINA, organizacije za podršku ženama sa invaliditetom iz Novog Sada, Aleksandra Nestorov je predstavila rad nacionalne Mreže Žene protiv nasilja, a Nada Đuričković rad Romskog centar za žene i decu DAJE iz Beograda. U umetničkom delu izvedena je umetnička instalacija na temu ČEKAM feminističke grupe ACT WOMEN, mini svirka Ane Ćurčin i DJ Pult novinarki Studia BSmiljane Popov i Željke Mrđe.

Share this post