Biosinteza i telesna terapija

Category: Novosti

Organizacija …IZ KRUGA VOJVODINA organizuje radionicu biosinteze i telesne terapije u utorak, 23. decembra 2014. u 16 časova. Radionica će se održati u prostorijama Organizacije u ulici Bulevar vojvode Stepe 67 u Novom Sadu. Radionicu će voditi Ana Bažova Grnja. Tokom radionice posvetićemo se suptilnom radu na telu i telesnim blokovima (blokadama) kroz dah, dodir i pokret, pretežno u ležećem položaju.

Broj mesta je ograničen na 10 učesnica, prijavite se na vreme putem imejla (office@izkrugavojvodina.org) ili telefonom radnim danima od 9 do 16 sati (021/447-040).

Biosintezu je osnovao David Boadella iz Engleske, sa uporištem u telesnoj terapiji čiji je osnivač Wilhelm Reich, kao holistički model za individualni razvoj, socijalnu integraciju i duhovni rast. Biosinteza predstavlja moderan pristup u somatskoj psihoterapiji zasnovan na integraciji znanja zapadne psihologije o psihosomatskim blokovima i istočnog učenja o energetskim orbitama (putanjama). Reč biosinteza znači integracija života. Biosinteza deluje na proces samoostvarenja, što podstiče organski rast, lični razvoj i razvoj duhovnog integriteta. Cilj našeg rada je sjedinjavanje tri suštinska aspekta ljudskog postojanja: 1) somatskog ili postojanja tela, 2) psihološkog doživljaja i 3) duhovne suštine.

Zbog toga u psihoterapijskoj praksi biosinteza pored razgovora koristi i rad sa pokretom, dodirom, dahom i imaginacijom.

_______________________________________________________

Mr Ana Bažova Grnja (1975, Novi Sad), psihološkinja u Istražnom zatvoru u Banskoj Bistrici (Slovačka). Diplomirala na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta Komenskog u Bratislavi (1999). Srednju medicinsku školu završila je u Somboru (1994). Poseduje iskustvo u radu sa intravenskim korisnicima, kao i u savetovalištima za mlade.

Znanje iz telesne terapije sticala je na Institutu za telesnu terapiju u Češkoj Republici u Školi za biosintezu (od 2000. do 2005). Školu je osnovao David Boadella iz Engleske, a vodi je tim međunarodnih trenera. Ujedno se usavršavala kod prof. dr sci med. Ljiljane Klisić u Beogradu.

Pohađa nehipnotičku regresoterapiju kod Patrika Balinta (od 2011. do 2013), Terapiju orijentisanu na sadašnjost i pretporođajnu pripremu za svesno roditeljstvo. Udata je i ima ćerku. Svakog proleća se posvećuje gladovanju kao vidu detoksikacije tela i psihe. Voli plesnu terapju.

Share this post