IZ KRUGA VOJVODINA na konferenciji povodom Dana socijalnog rada

Category: Novosti Tags:

Povodom  obeležavanja Svetskog dana socijalnog rada, 21. marta 2023. godine, održana je konferencija pod nazivom Poštovanje različitosti kroz zajedničko društveno delovanje. Skup je održan u prostorijama Omladinskog saveza udruženja OPENS u Novom Sadu.

Inicijativa za održavanje međunarodne konferencije potekla je iz potrebe da se delatnost socijalnih radnika i radnica u Srbiji učini što vidljivijom i da se podstakne njihovo umrežavanje i razmena iskustava.

Izlaganja su predstavljali prvenstveno socijalni i naučni radnici i radnici različitih usmerenja kao i profesori i profesorke socijalnog rada.iz zemlje i inostranstva. U svojim izlaganjima su se bavili temama vezanim za položaj, obrazovanje i etiku osoba angažovanih u oblasti socijalnog rada, zatim za mentalno zdravlje profesionalaca i profesionalki, njihovu ulogu u zaštiti žena žrtvi nasilja i praksama zaštite dece i mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja. Govorilo se i o savetodavno-terapijskim uslugama, deinstitucionalizaciji, istraživanju i različitim aktuelnostima Svako pojedinačno izlaganje pratila je diskusija učesnika.

Na konferenciji je ispred IZ KRUGA VOJVODINA učestvovala studentkinja na stručnoj praksi Gala Kastratović, koja je ponela značajna znanja i iskustva sa ovog važnog događaja.

Share this post