Predstavnice redakcije Portala o invalidnosti učestvovale na BIRN-ovoj onlajn radionici Etičko izveštavanje o nasilju prema ženama


Deset medija, među kojima je i Portal o invalidnosti Organizacije IZ KRUGA VOJVODINA, dobilo je grantove za produkciju tekstova na temu rodno zasnovanog nasilja u okviru konkursa Etičko izveštavanje o nasilju prema ženama. Konkurs je raspisao BIRN u okviru projekta Unapređenje bezbednosti žena u Srbiji, koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), uz podršku Norveške ambasade u Beogradu.

Za urednike i novinare koji će raditi na produkciji tekstova organizovana je onlajn radionica o etičkim standardima u izveštavanju o nasilju prema ženama. Radionica je održana u petak, 17. juna 2022. godine s početkom u 11 časova, putem ZOOM platforme. Ispred redakcije Portala o invalidnosti na radionici su učestvovale Miladinka Mijatović i Marijana Čanak.

Milorad Ivanović, glavni urednik BIRN-a, govorio je o etičkim standardima izveštavanja o nasilju prema ženama, Kosana Beker, programska direktorka FemPlatz-a, analizirala je primere izveštavanja o nasilju prema ženama, a Sonja Kovačev, menadžerka društvenih mreža BIRN-a, dala je instrukcije za veću vidljivost tekstova na društvenim mrežama.

Do kraja oktobra tekuće godine na Portalu o invalidnosti biće objavljena tri teksta o specifičnostima nasilja prema ženama s invaliditetom.

Share this post