Okrugli sto: Praksa ženske solidarnosti za život bez nasilja

Category: Novosti Tags:

Članice organizacije … IZ KRUGA – VOJVODINA prisustvovale su skupu koji se održao povodom obeležavanja 30 godina feminističkog rada na eliminaciji muškog nasilja nad ženama i osnivanja SOS telefona za žene i decu žrtve nasilja. Svjetlana Timotić, izvršna direktorka Organizacije za podršku ženama sa invaliditetom,  dala je svoj doprinos skupu govoreći o nasilju nad ženama sa invaliditetom i njihovom položaju u društvu.

Skup je održan 8. marta 2020. godine u Domu omladine u Beogradu, kojim se obeležilo 30 godina od osnivanja SOS telefona za žene i decu žrtve nasilja i feminističke grupe za podršku ženama za izlazak iz situacije nasilja. Aktivistkinje Feminističke grupe ŽENE I DRUŠTVO su 1990. godine u Beogradu osnovale SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja, nakon nekoliko godina umrežavanja i saradnje sa feminističkim aktivistkinjama iz Zagreba i Ljubljane.

Okruglim stolom nastojala se potvrditi istorijska vrednost svih aktivistkinja, volonterki SOS telefona, da se iskaže zahvalnost na njihovoj predanosti i viziji za novi svet bez nasilja nad ženama.

Na skupu su govorile: Lepa Mlađenović, Svjetlana Timotić, Nadežda Radović, Staša Zajović i Vera Litričin.

Share this post