Ženska platforma za razvoj Srbije 2014-2020

Category: Novosti

Predstavnice organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA, Svjetlana Timotić i Ivana Nikolić, su u petak 6. marta 2015. u Palati Srbija u Beogradu prisustvovale Konferenciji povodom predstavljanja Ženske platform za razvoj Srbije 2014 – 2020.

Platforma je nastala kao rezultat konferencije na Paliću, održane krajem 2014. godine, koja je okupila veliki broj žena iz akademske zajednice, različitih institucija, Parlamenta i nevladinih organizacija. U okviru Platforme definisani su ciljevi u različitim oblastima društvenog života, kako bi se poboljšao kvalitet svakodnevnog života žena u Srbiji, u periodu 2014-2020.

Prisutnima su se na Konferenciji obratili Stefana Miladinović, poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže, Gordana Čomić potpredsednica Narodne Skupštine, Miroslav Vasin pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine, narodna poslanica i članica Ženske parlamentarne mreže Aida Ćorović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović, Marijana Pajvančić, profesorka na Fakultetu za evropske pravne i političke studije, Heinz Huthmacher, direktor kancelarije Friedrih Ebert Fondacije u Srbiji, Žarko Šunderić, menadžer Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade RS, Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Marija Srdić direktorka Centar za podršku ženama, Biljana Maletin, konsultantkinja za pitanja rodne ravnopravnosti i drugi.

Na kraju Konferencije, predstavnice organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA su, kao i ostali učesnici, potpisali Žensku platformu.

Skup je organizovala Fondacija Friedrih Ebert uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije.

Informacije o skupu možete pročitati na vebsajtu Narodne Skupštine Republike Srbije i Kancelarije za ljudska i manjinska prava Republike Srbije.

Ženska platforma, strana 1
Ženska platforma, strana 1
Ženska platforma, strana 2
Ženska platforma, strana 2

Share this post