Smehom do samopouzdanja

Category: Novosti Tags: ,

IZ KRUGA VOJVODINA organizovala je radionicu Smehom do samopouzdanja u okviru Osmog festivala mentalnog zdravlja. Festival mentalnog zdravlja je u Novom Sadu obeležen organizovanjem različitih aktivnosti na temu EMPATIJA u periodu od 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja do 20. oktobra 2023.

Radionica Smehom do sampouzdanja održana je u arhitektonski pristupačnom prostoru IZ KRUGA VOJVODINA na Bulevaru vojvode Stepe 67 u ponedeljak 16. oktobra 2023. godine od 9.00 do 10.00 sati.

Voditeljka radionice bila je Tatjana Stojšić Petković, psihologinja i smeh joga liderka koja primenjuje smeh u individualnoj i grupnoj psihoterapiji i savetovanju  više od osam godina u svom radu sa ženama izloženim porodičnom nasilju i osobama sa invaliditetom.

Cilj radionice Smehom do samopouzdanja bio je da se učesnici kroz interaktivan rad zbliže i upoznaju sa tehnikama smeha, steknu uvide u fenomen smeha i osete njegov značaj na trenutno raspoloženje i nauče kako da ga u budućnosti primenjuju u svojoj svakodnevici i tako doprinesu poboljšanju kvaliteta svog života.

Na radionici je učestvovalo trinaest učesnika sa mentalnim i fizičkim invaliditetom.  

S obzirom da je tema ovogodišnjeg festivala mentalnog zdravlja empatija, na radionici je pokušano da se reč empatija približi osobama sa intelektualnim invaliditetom te su i vežbe smeha išle u tom pravcu da pokažu da smeh ne sme biti podsmeh i da kada se od srca smejemo samo dobro i lepo mislimo i o sebi i o drugima. Takođe, tokom radionice su učesnici pričali na temu samopouzdanja, glumili, pevali  i naravno smejali se.

Učesnici su  bili odušeljeni radionicom. Neki su rekli da jedva čekaju da ponovo dođu na radionicu, a drugi, da im je prijalo, da su osetili radost i sreću, da su naučii nešto novo, da sada znaju šta je to empatija.

Share this post