RTV Vojvodina o izložbi fotografija Kada je svet stao one nisu


Radio – televizija Vojvodina medijski je propratila otvaranje izložbe fotografija pod nazivom Kada je svet stao one nisu, 3. juna 2021. godine u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu.

Psihološkinja Tatjana Stojšić Petković, ispred Organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA, učestvovala je na izložbi na kojoj su prikazane umetničke fotografije 10 žena iz cele Srbije koje su ličnim primerom doprinele poboljšanju društva tokom kovid pandemije.

Odajući priznanje ženama iz svih sfera života za njihovo profesionalno i lično zalaganje tokom krize, izložba ima za cilj da skrene pažnju na ulogu žena za stvaranje pravednog i prosperitetnog društva. Izložba je takođe podsetnik javnosti na važnost rodne ravnopravnosti i skretanje pažnje na porast broja žena na rukovodećim položajima, jednakost zarada i smanjenje diskriminacije i nasilja prema ženama.

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN WOMEN, sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Ministarstvom za evropske integracije, Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Francuskom ambsadom u Beogradu, obeležava Međunarodni dan žena izložbom koja ilustruje tematiku Ženski lideršip: budućnost jednakosti u svetu nakon pandemije kovid-19.

Share this post