Razgovor o seksualnosti žena sa invaliditetom


Svjetlana Timotić i Veronika Mitro učestvovale su u panel diskusiji na temu seksualnost žena sa invaliditetom u okviru Festivala feminističkog aktivizma i umetnosti ArtFemine.

Festival ArtFemine je feministički prostor za povezivanje, osnaživanje, delovanje i druženje aktivistkinja, teoretičarki, umetnica, sugrađana/ki i gošći iz zemlje i regiona koji Centar za devojke u kontinuitetu organizuje od 2014. godine. ArtFemine je ove godine održan od 7. do 9. jula pod sloganom „Ti si svoja“.

Razgovor sa Svjetlanom Timotić i Veronikom Mitro o seksualnosti žena sa invaliditetom održan je 7. jula 2017. godine od 18:00 do 19:30 sati u Deli prostoru za kreaktivno delovanje u Nišu.

Razgovor je moderirala Marija Stojanović i u razgovoru je učestvovalo četrdesetak aktivistkinja iz zemlje i regiona. Svjetlana Timotić i Veronika Mitro predstavile su dosadašnje aktivnosti …IZ KRUGA – VOJVODINA u oblasti seksualnost: psihološke i umetničke radionice na temu ženske seksualnosti, informisanje o seksualnosti žena sa invaliditetom i istraživanje o seksualnosti žena sa motornim ivnaliditetom u Vojvodini.

Osvetljavanje seksualnog razvoja i seksualnih iskustava žena sa invaliditetom značajno je za razvoj njihovog polnog, rodnog i ukupnog identiteta i osnova za slobodan pristup informacijama i uslugama koje se odnose na seksualno i reproduktivno zdravlje a što je osnovno ljudsko pravo svake žene.

Share this post