Predstavnice Fonda UN za suzbijanje nasilja nad ženam posetile …IZ KRUGA – VOJVODINA

Category: Novosti Tags:

Predstavnice Fonda UN za suzbijanje nasilja nad ženama (UN Trust Fund to end Violence Against Women) u okviru posete realizatorima podržanih projekata iz Srbije, posetile su  organizaciju …IZ KRUGA – VOJVODINA, kao jednu od petnaest lokalnih partnerskih organizacija  Autonomnog ženskog centra iz Beograda u realizaciji projekta  “Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje”.

Projekat “Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje” je finansijski podržao Fond Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja prema ženama, a sprovodi se  uz preporuku Grupe za zaštitu od diskriminacije i nasilja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  Realizuje se do kraja 2018. godine i dugoročni cilj je da se poveća doživljaj bezbednosti mladih devojaka od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja. Projektne aktivnosti realizuju se u 15 gradova u Srbiji i obuhvataju rad u 30 srednjih škola i na 8 fakulteta. Ključne oblasti delovanja obuhvataju rad sa nastavnicima, rad sa mladima na povećanju znanja i izvođenju javnih akcija, rad sa fakultetima u oblasti sprečavanja seksualnog uznemiravanja i sprovođenje kampanje podizanja svesti.

…IZ KRUGA – VOJVODINA je kao lokalna partnerska organizacija Autonomnog ženskog centra u okviru projekta “Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje” tokom 2016. i 2017. godine realizovala trodnevne radionice sa učenicama i učenicima u dve srednje škole u Novom Sadu: Medicinska škola 7. april i Gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj.

Rezultati ostvareni sa srednjoškolkama i srednješkolcima  su povećanje stepena prepoznavanja nasilja u partnerskim vezama, povećanja znanja o vidovima pomoći i podrške u slučaju nasilja, kao i veština za prenošenje stečenog znanja o neprihvatljivosti nasilja u školi ili zajednici.

Partnerstvo  sa Autonomnim ženskim centrom u realizaciji projekta  “Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje” je organizaicji …IZ KRUGA – VOJVODINA u lokalnoj sredini donelo povećanu vidljivosti kao organizacije koja se bavi sprečavanjem nasilja  i unapredilo razvoj saradnje sa srednjim školama i sa mladima.

Izvor:  https://www.womenngo.org.rs/vesti/1065-predstavnice-fonda-un-za-suzbijanje-nasilja-nad-zenama-posetile-azc

Share this post