Stensilima protiv nasilja u partnerskim odnosima

Category: Novosti Tags: ,

Organizacija …IZ KRUGA – VOJVODINA i Medicinska škola 7.april  su utorak 17. oktobra 2017. godine održale akciju iscrtavanja stensila pod sloganom Mogu da neću – Ljubav nije nasilje!

Akcija se održala u dvorištu Medicinske škole, na zidu kod đačkog ulaza, a učestvovali su predstavnice i predstavnici učeničkog parlamenta i učenici i učenice ove škole koji su prošli vršnjačke radionice protiv rodno zasnovanog nasilja.

Kampanja Mogu da neću se realizuje u okviru projekta Nulta toleranicja na rodno zasnovano nasilje koju realizuje Autonomni ženski centar  u partnerstvu sa organizacijom …IZ KRUGA – VOJVODINA i  još 13 organizacija širom Srbije koje se bave zaštitom od rodno zasnovanog nasilja. Projekat je usmeren na povećanje doživljaja bezbednosti mladih devojaka od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja, a projektne aktivnosti se realizuju u 30 srednjih škola i na 8 fakulteta.

Projekat je finansijski podržao Fond Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja prema ženama (UNTF), a realizuje se uz preporuku Grupe za zaštitu od diskriminacije i nasilja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Share this post