Medijska nagrada za toleranciju dodeljena novinarki Portala o invalidnosti

Category: Novosti Tags: , ,

Na Godišnjoj konferenciji koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u saradnji sa Misijom OEBS-a i Fondom za dobru upravu Vlade Velike Britanije organizuje povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, predstavljeni su rezultati projekta Jačanje kapaciteta institucija i organizacija u Srbiji u oblasti ljudskih prava i zabrane diskriminacije koji je podržao
Fond za dobru upravu Vlade Velike Britanije (Good Governance Fund – GGF). I ove godine tradicionalno su uručene Godišnje novinarske nagrade za toleranciju koju zajednički dodeljuju Poverenica za zaštitu ravnopravnosti i šef Misije OEBS-a u Srbiji. Jedna od dobitnica je novinarka Portala o invalidnosti, Marijana Čanak, kojoj je dodeljena druga nagrada za tekst o zdravstvenoj zaštiti žena u institucijama:

Lako je ući, veoma teško izaći: Marijana Ristić o životu u rezidencijalnim ustanovama u Srbiji

Skupu su prisustvovali predstavnici i predstavnice državnih i drugih organa javne vlasti, ambasada i međunarodnih organizacija u Republici Srbiji, kao i nevladinih organizacija i medija. Uvodna obraćanja i svečanu dodelu nagrada direktno je prenosila Radio televizija Srbije.

Share this post