…Iz Kruga – Vojvodina učestvuje na tribini Nulta tolerancija na nasilje nad ženama

Category: Novosti Tags: , ,

Koordinatorka SOS službe Organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA Ivana Zelić, učestvovaće na tribini Nulta tolerancija na nasilje nad ženama. Tribina će se održati u sredu, 23.9.2020. godine od 19 do 20 časova ispred knjižare Bulevar Books, Bulevar Mihajla Pupina 6.

Tribinu organizuje Autonomni festival žena u okviru programske celine Mala škola ljudskosti.

AFŽ nastaje kao otpor nasilju, mržnji, tradicionalnim i retrogradnim strukturama. Prava i položaj žena u društvu nisu samo ženska pitanja, već se tiču celokupne  zajednice i društva kao najšireg sistema.

Cilj je da se kroz tribinu osveste teme rodnog identiteta, pitanja nasilja nad ženama u društvu, ženske egzistencije u savremnom društvu, ljudskih prava i otvoriti prostor ka kulturi nenasilja.

Učesnice:

  • Ivana Zelić, koordinatorka SOS službe za žene s invaliditetom …IZ KRUGA -VOJVODINA
  • Nada Padejski Šekerović, rukovoditeljka Sigurne kuće za žene u okviru Centra za socijalni rad 
  • Dženeta Agović, predsednica udruženja Impuls Tutin
  • Moderatorka, Ivana Perić, koordinatorka SOS ženski centar Novi Sad.

Učesnice će govoriti o tome šta za njih predstavlja feminizam, zašto je nasilje nad ženama važno pitanje, šta za njih znači nulta tolerancija nad rodnim nasiljem, sa kojim izazovima se suočavaju u praksi i zbog čega su lično motivisane za oblast u kojoj rade.

Festival je rezultat povezivanaja aktivistkinja Novog Sada, koje iz različitih sfera deluju u praksi u borbi protiv nasilja nad ženama.

Ulaž na AFŽ je besplatan.

Share this post