Radni sastanak u Vrnjačkoj Banji

Category: VESTI

Predstavnice organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA su od 24. do 26. januara 2014. učestvovale na radnom sastanku u Vrnjačkoj Banji u okviru projekta “Udruženim naporima – Ka novim evropskim standardima u zaštiti žena od rodno zasnovanog nasilja”.

Projekat je nastavak kampanje “Potpisujem” (www.potpisujem.org) i realizuje se u period od 25. Januara do 20. Novembra 2014. godine. Projekat podržava Delegacije Evropske komisije iz Brisela, nosilac projekta je organizacija Autonomni ženski centar iz Beograda, i partnerske organizacije su: Centar za podršku ženama iz Kikinde; Odbor za ljudska prava – SOS telefon iz Vranja; Udruženje Romkinja Osvit iz Niša; Udruženje žena Peščanik iz Kruševca; Ženski centar iz Užica, i organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA.

Tema radnog sastanka u Vrnjačkoj Banji je bila planiranje projektnih aktivnosti. …IZ KRUGA – VOJVODINA će u okviru projekta realizovati sledeće grupe aktivnosti:

  • Informisanje korisnica (žena sa iskustvom nasilja) o pravima;
  • Praćenje primene politike o zaštiti žena sa iskustvom nasilja u lokalnoj sredini, uključujući i politiku socio-ekonomske podrške ženama;
  • Aktivnosti zagovaranja;
  • Učešće u zajedničkoj kampanji.

Share this post