Sve različite – sve jednake

Category: VESTI

Direktorka organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA, Svjetlana Timotić, je u subotu, 22. marta 2014. učestvovala u radionici u okviru Instruktaže za rad na SOS telefonu za žene sa traumom muškog nasilja, koja se održala u Novom Sadu, a namenjena je budućim volonterkama u Mreži SOS Vojvodina. Tema radionice je bila Sve različite – sve jednake: rad sa višestruko marginalizovanim ženama.

Tokom Instruktaže učesnice su upoznate sa definicijom diskriminacije i vrstama diskriminacije, a pored toga, govorilo se o načinima podrške ženama sa invaliditetom, lezbejkama i Romkinjama koje su u situaciji nasilja.

Žene sa invaliditetom su četiri puta više izložene nasilju od žena bez invaliditeta i za njih je izlazak iz situacije nasilja znatno teži. Učesnicama je predstavljen položaj žena sa invaliditetom u našem društvu, medicinski i socijalni model invalidnosti, vrste nasilja, principi rada sa ženama sa invaliditetom kao i sistemi podrške za žene sa invaliditetom koje su preživele nasilje.

Pored direktorke organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA, voditeljice radionice su bile i Danica Jovanović ispred organizacije Udruženje Roma Novi Bečej – SOS telefon na jezicim nacionalnih manjina i Tijana Popivoda ispred Novosadske lezbejske organizacije.

Share this post