Konsultacije u vezi sa finansiranjem udruženja osoba sa invaliditetom

Category: Novosti Tags:

Svjetlana Timotić, izvršna direktorka organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA, prisustvovala je danas XXIV sednici Saveta za osobe sa posebnim potrebama Skupštine Grada Novog Sada.
Pozivu na sastanak odazvalo se blizu dvadeset predstavnica i predstavnika udruženja osoba sa invaliditetom, kojima je Sonja Radaković, predsednica Saveta, predočila uslove Javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta Grada Novog Sada za finansiranje udruženja osoba sa invaliditetom u oblasti socijalne zaštite koji su od interesa za Grad Novi Sad za 2018. godinu.
Prisutnima je ovom prilikom saopšteno da će Grad Novi Sad tokom 2018. godine za finansiranje udruženja osoba sa invaliditetom u oblasti socijalne zaštite izdvojiti ukupno 25 miliona dinara, što je iznos koji nije umanjen u odnosu na izdvajanja Grada za istu namenu u 2017. godini. Predstavnice i predstavnici pomenutih udruženja pozvani su da do 5. marta, do kada traje konkurs, podnesu svoje prijave. Prisutnima je na sastanku predočeno i to da će odluka nadležne komisije biti objavljena do kraja marta 2018. godine, kada će uslediti i isplata odobrenih sredstava udruženjima.

Share this post