…IZ KRUGA – VOJVODINA na kongresu OPENS FundCon 2021

Category: Novosti Tags: , , , ,

Konsultantkinja Organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA na SOS telefonu, Miladinka Mijatović, učestvovala je na kongresu OPENS FundCon 2021 – Autostoperski vodič kroz fandrejzing.

Kongres je održan od 28. do 30. septembra 2021. godine u Studentskom odmaralištu Ratko Mitrović na Zlatiboru uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Kongres je okupio predstavnike organizacija civilnog društva i institucija koje rade za ili sa mladima.

Kongres je doprineo da mladi ovladaju praktičnim veštinama koje će moći da koriste u radu u organizacijama i institucijama iz kojih dolaze i to naročito u oblasti prikupljanja sredstava za programe koje realizuju.

Na kongresu se govorilo o Erasmus+ programima za mlade, motivaciji i određivanju granica u radu, agilnom razvoju i primeni agilnih metodologija, učenju i ličnom razvoju, digitalnim alatima za razvoj neprofitnih inicijativa i primerima dobre prakse u organizovanju marketing kampanja usmerenih na prevenciju i zaštitu žena žrtava nasilja i trgovine ljudima.

Učešće na kongresu pruža priliku za usvajanjem praktičnih strategija koje će doprineti stvaranju novih ideja i programa namenjenih mladim ženama sa invaliditetom. Za rad u nevladinom sektoru važno je raditi na jačanju kapaciteta zaposlenih za prikupljanje sredstava, pisanje predloga projekata, marketinga i upravljanja ljudskim resursima – rekla je Miladinka Mijatović.

Govornici na kongresu su bili: Petar Kecman, Fondacija Tempus; Milica Novkov i Milica Pajić, Tim Centar; Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a; Nikola Ilić, Agile Humans; Jugoslav Krstić, Koučing centar; Ana Stanić, VIGA LLC; Venesa Mušović, antropološkinja; Dimitrije Tadić, Desk Kreativna Evropa; Milena Milićević, Innovation Attitude Centre; Svetlana Ćopić, NO AGENCY; Sanja Pavlović, Autonomni ženski centar i Hristina Piskulidis, Organizacija Astra.

Share this post