…IZ KRUGA – VOJVODINA na treningu za kreiranje kampanja


Predstavnice …IZ KRUGA – VOJVODINA, Svjetlana Timotić i Veronika Mitro, učestvovale su na treningu (De)konstrukcija narativa: alati za kreiranje uspešne kampanje koji je održan 23. i 24. oktobra u hotelu 88 u Beogradu.

Trening je organizovala Mreža Žene protiv nasilja uz podršku Globalnog fonda za žene (Global Fund for Women), vodeće fondacije za podršku inicijativama i pokretima za unapređenje rodne ravnopravnosti širom sveta sa ciljem da se unaprede kapaciteti Mreže Žene protiv nasilja za osmišljavanje i dizajniranje uspešnih kampanja

Za održavanje treninga angažovane su predavačice Beogradskog kulturnog centra BeFem, Jelena Višnjić i Nataša Niškanović, stručnjakinje za feminističku medijsku kulturu i praksu. Na treningu su učestvovale predstavnice dvanaest organizacija članica, najmanje jedna organizacija iz svakog od šest regiona u sastavu Mreže Žene protiv nasilja.

Učesnice treninga

Učesnice treninga su od Jelene Višnjič naučile da je feminističko medijsko lobiranje mogući instrument za promene i kroz vežbu opisale trenutni medijski i javni narativ o ženama i nasilju nad njima. Od Nataše Ninković su se informisale o alatu za kreiranje uspešne kampanje u petnaest koraka i kroz rad u grupama otpočele kreiranje kampanje vežbajući pojedine korake: postavljanje cijlnog pitanja [zašto žene ne veruju ženama koje su doživele seksualno nasilje?], definisanje ciljne publike [žene između 25 i 35 godina], izbor influensera koje će kampanja targetirati [kolektiv], formulisanje izjave ciljne publike [neke žene iz Srbije koje imaju između 25 i 35 godina ne veruju ženama koje su iskusile seskualno nasilje zbog straha da će ih u njihovom kolektivu poistovetiti sa tim ženama], formulisanje cilja kampanje i nove dogovorene stvarnosti [neke žene iz Srbije koje imaju između 25 i 35 godina počinju da veruju ženama koje su iskusile seksualno nasilje jer smatraju da su odgovorne za stvaranje novog društva i zbog toga osećaju da su predvodnice promena].

Share this post